BuitenBewegen > 4FCircle

4F-CONCEPT

4F staat voor Fit / Free / Fun / Functioneel en is een geweldig alternatief voor iedereen die graag in de buitenlucht wilt bewegen. Het compleet nieuwe bewegingsconcept combineert alle moderne trainings- en sportwetenschappelijke kennis. Ook de Duitse Olympische Sportbond (DOSB) vindt ons concept geweldig en adviseert het gebruik van 4Fcircle.

De 4Fcircle maakt voor elk individu een doelgerichte training mogelijk voor:

 • Coördinatie
 • Kracht
 • Uithoudingsvermogen
 • Beweging
 • Balans

en omvat ook een ideale aanvulling op bestaande sporten, zoals hardlopen / nordic walking, en school- en sportveld gerelateerde activiteiten.

De stations t.b.v. oefening- en speelmogelijkheden bij 4Fcircle zijn ontleend aan programma's voor breedtesporten zonder enige beperking voor leeftijd of fitheid niveau. Hierdoor wordt door de combinatie van toestellen en parcoursvarianten voor vrijwel alle doelgroepen de mogelijkheid geboden sportief te bewegen:

 • Gezinnen ... een cross-generationeel oefeningenaanbod dat interactie bevordert tussen jong en oud.
 • Senioren ... geselecteerde stations die voor specifieke oefeningen voor ouderen zijn samengesteld.
 • Scholen ... voor kinderen die de faciliteiten speels benutten en voor scholieren waarvoor gymnastiek naar buiten wordt verplaatst.
 • Actieve sporters ... aanvulling voor individuele sporters zoals joggers, fietsers en clubteams die bij 4Fcircle duur- en gerichte trainingen kunnen ondergaan.
 • Wandelaars ... die "toevallig" voorbij komen
 • Toeristen ... voor de gasten van toeristische regio's als aanvullend recreatief aanbod.
 • Therapeut / personal trainer ... gebruiken de 4Fcircle ter ondersteuning bij preventieve en revalidatie oefeningen

In principe is 4Fcircle voor iedereen geschikt die met plezier en gezondheid-georiënteerd in de vrije natuur sportief wil bewegen.

Een belangrijk aspect bij het gebruik van dit sportwetenschappelijk concept zijn duidelijke, begrijpelijke gebruikersinstructies. Deze zijn onderverdeeld in drie verschillende moeilijkheid gradaties, die worden onderscheiden door de kleur. Ook zijn makkelijk herkenbare graphics weergegeven waardoor gebruikers zonder veel te lezen weten wat je met de 4FCircle toestellen kunt doen.

Het 4Fcircle fitness parcours biedt een brede groep gebruikers een motiverend, plezier georiënteerd, vrij toegankelijk bewegingsaanbod:

 • ongeacht leeftijd
 • ongeacht lichaamsbouw
 • ongeacht fysieke status

 • Hoog uitdagingniveau
 • Van plezier tot beweging
 • Trainingssucces = Motivatie
 • Brede acceptatie in de omgeving
 • Hoog bezoekersfrequentie
 • Gebruik door clubs, scholen, verzorgingstehuizen, enz.
 • Uitgebalanceerde trainingsmogelijkheid voor alle belangrijke elementen als kracht, coördinatie, conditie en lenigheid
 • Innovatieve fitnessapparatuur in technologie, functie en design

4F-PROJECT

Doelgerichte individuele planning voor ieder parcours, met sport wetenschappelijke ondersteuning.

 • Afspraak ter plekke
 • Bezichtiging van de omgeving ... lokale omstandigheden, doelgroepen ...enz.
 • Situering ... centraal, gebruiksvriendelijke locatie ...
 • Toestel selectie ... afgestemd op doelgroep ...
 • Toestel positionering ... ontwerpvoorstel, visualisering ...
 • sportwetenschappelijke uitleg
 • Prijsindicatie ... gedetailleerde offerte ...
 • Presentatie ... ondersteund door materialen en uitleg op locatie

Voor ieder project geldt: Het creëren van een 4Fcircle voorstel, kosteloos en vrijblijvend.

Door nauw samen te werken met de ontwikkeling partners TU München (FB gezondheid en fitness sport) en het Sport Bureau München, is een volledig nieuw en sport wetenschappelijk gebaseerd bewegingsconcept ontstaan.

Elk project wordt door onze sportwetenschappelijke partners begeleid. Dit houdt in dat voor elk project een selectie op basis van wetenschappelijk uitgebalanceerde toestellen wordt gemaakt.

Door het gebruik van hoogwaardige materialen en solide constructie is maximale duurzaamheid en veiligheid gegarandeerd.
Alle gebruikte metalen zijn van roestvrij staal (glasparels gestraald oppervlak) of bij statisch hoog belaste grondstructuren van verzinkt staal.
Een extra kleur design (poedercoating) is op aanvraag beschikbaar.
Alle verbindingselementen zijn voorzien van RVS schroeven.
De opzet delen van de romp training toestellen bestaan ​​uit een speciaal ontwikkelde kunststof dat snijvast en moeilijk ontvlambaar is.
Alle houtdelen bestaan uit uit binnenlandse naaldhout, milieuvriendelijk geïmpregneerd volgens DIN 68800-3 of op aanvraag uit Douglas spar, Robini of andere onbehandelde houtsoorten.
Alle houten steunpalen zijn bovendien voorzien van thermisch verzinkte paalbevestigingen.

De toestellen voor een 4Fcircle beweegparcours zijn voor techniek, design en functie conform de laatste regelgeving 1176 DIN-EN getest en goedgekeurd.
Ze voldoen ook aan de eisen van de nieuwe DIN 79000 normering, waarvoor wij bij de samenstelling nauw betrokken waren. Bovendien zijn de toestellen van het GS-keurmerk voor geteste veiligheid voorzien. We werken ook samen met het Europees Instituut voor Normalisatie.

De producten zijn onderhevig aan voortdurende beoordeling van de desbetreffende instituten.

Het 4Fcircle fitness concept wordt ook na de ontwikkeling voortgezet als onderzoeksobject van de sport wetenschappelijke faculteit van de Technische Universiteit van München.

Inmiddels zijn er verschillende scripties beschikbaar die de verbetering van coördinatie en kracht in relatie met regelmatige training op de 4Fcircle toestellen bevestigen.
Vraag de resultaten bij ons op, we zijn blij om deze beschikbaar te stellen. Voor meer informatie over het onderzoek en studie, klik HIER .

Elk project is anders en daarom is er voor elk individueel project een uitvoeringsplan.

4F-Kwaliteit

Door nauw samen te werken met de ontwikkeling partners TU München (FB gezondheid en fitness sport) en het Sport Bureau van München is een volledig nieuw en sport wetenschappelijk gebaseerd beweegconcept ontstaan. Ieder project wordt door onze sport wetenschappelijke partners begeleid. Daarmee wordt ieder project verzekerd van een op wetenschappelijke basis samengestelde uitgebalanceerde selectie van toestellen.

Door het gebruik van hoogwaardige materialen en solide constructie is een maximale duurzaamheid en veiligheid gegarandeerd.
Alle gebruikte metalen zijn van roestvrij staal (glasparels gestraald oppervlak) of van gegalvaniseerd staal bij statisch zwaarbelaste grondstructuren.

Een uitvoering in gewenste kleur (poedercoating) is op aanvraag beschikbaar. Alle bevestiging elementen zijn voorzien van RVS schroeven.
De opzet gedeelten van de romp- trainingstoestellen bestaan ​​uit een speciaal ontwikkelde kunststof, dat snijbestendig en brandvertragend is. Alle gebruikte houtdelen zijn uit binnenlands naaldhout volgens DIN 68800-3 milieuvriendelijk geïmpregneerd of worden op aanvraag met onbehandelde Douglas spar, Robine of andere houtsoorten geleverd.

Alle houten steunpalen zijn bovendien voorzien van thermisch verzinkte paal bevestigingen.

We willen samen met u een plan maken! Het is erg belangrijk voor ons dat we een goed functionerend parcours samenstellen en geen park vol met toestellen leveren. Onze doelstelling is dat het beweegparcours optimaal functioneert. Met goede, doelgerichte op uw wensen afgestemde planning kunnen we dit realiseren. Laten we beginnen!

De toestellen voor een 4Fcircle beweegparcours zijn voor techniek, design en functie conform de laatste regelgeving 1176 DIN-EN getest en goedgekeurd. Ze voldoen ook aan de eisen van de nieuwe DIN 79000 normering, waarvoor wij bij de samenstelling nauw betrokken waren. Bovendien zijn de toestellen van het GS-keurmerk voor geteste veiligheid voorzien. We werken ook samen met het Europees Instituut voor Normalisatie.

De producten zijn onderhevig aan voortdurende beoordeling van de desbetreffende instituten.

U Vindt ons op de volgende locaties

Reacties

"Dit nieuwe generatie fitnesspark is een grote aanwinst voor de vrijetijdsbesteding van jong en oud. Ik ben er verbaasd over hoe groot de vraag is van het publiek voor de door Playparc ontwikkelde fitnessapparatuur. Het is aangetoond dat deze duurzame en toekomstgerichte investering zinnig is."

Michael Stickeln, burgemeester van Warburg / Westfalen

"Ik ben erg blij dat de oude trimpaden in de stad München vervangen zijn door deze nieuwe faciliteiten die voldoen aan de nieuwe, moderne sportwetenschappelijke kennis. Voor veel Münchenaren is het niet langer noodzakelijk op gezette tijden in de sportscholen te gaan- maar kunnen gewoon buiten sporten wanneer ze er zin in hebben."

Dr. Gertraud Burkert. Voormalig burgemeester van de stad München Sport

"Als sportmanager ben ik blij dat we nieuwe fitness-parcoursen hebben. De oude fitnesspaden en jogging paden zijn achterhaald."

Rudolf Behacker, Sport Afdelingsmanager München

"Zeer goede apparatuur! Ik doe hier mijn conditie en krachttraining op."

Ina Himmler, snowboard wereldkampioen

"Dit is echt een sportieve uitdaging voor jong en oud."

Thomas Stangassinger, Olympische Alpineskiën